Nutriție și Stil de viață

Cele mai bune Superalimente pentru Slăbit

alimente care tin de foame, superalimente care ajuta la slabit

Superalimentele sunt etichetate dintr-o singură direcție. Nu mulți sunt cei ce consideră superalimentele doar o tehnică de marketing. Pentru a îndeplini scopul acestui articol – acela de a-ți prezenta care sunt cele mai bune superalimente pentru slăbit – voi folosi acest termen. Deși, fie vorba între noi, termenul de superalimente are un sens diferit în funcție de persoana pe care o întrebi.

Superalimentele în industrie

Pentru comercianți, superalimentele sunt acele alimente „scumpe și mai noi”. Aici vorbesc despre semințele de chia, quinoa, pudrele (spirulină, lucernă, baobab, maca), boabe de cacao, semințe de cânepă, migdale, fistic, caju, nuci de macadamia, avocado, muguri de pin, goji, chlorella, aronia, fructe de acai.
Nu toate aceste alimente sunt scumpe. De fapt, dacă le folosești cu măsură, vei ajunge să te menții în buget. Citește aici mai multe despre cum să mănânci ieftin și sănătos. Deși aceste alimente aduc corpului anumite beneficii, adevărul este că poți trăi foarte bine și fără ele.

Superalimentele pentru suporterii sănătății

Pentru susținătorii sănătății și a unui stil de viață echilibrat, superalimentele sunt fructele, legumele, ouăle, peștele. Practic, toate alimentele care sunt bogate în nutrienți (în special, vitamine, minerale, antioxidanți, omega). Dar hai să fim realiști – toate alimentele conțin nutrienți. Așa că dacă ascultăm părerile acestor entuziaști, putem considera drept superaliment toate alimentele care hrănesc corpul. Sunt de acord.

Ce cred eu despre superalimente?

Pentru mine, superalimentele sunt toate alimentele proaspete și curate. Prin aliment curat înțeleg aliment procesat cât mai puțin, spre deloc și bogat în nutrienți.

Superalimente pentru slăbit

În cazul celor care vor să slăbească, recomand ca superalimente acele alimente care țin de foame. Cine nu ar considera acest tip de alimente ca fiind superioare celorlalte? Deși fructele și legumele sunt bogate în nutrienți, nu sunt foarte sățioase atunci când sunt consumate individual. Așa că îmi voi îndrepta atenția către leguminoase, cereale integrale, nuci, semințe și combinații alimentare. Acestea sunt adevăratele superalimente pentru slăbit.

Idei de plan alimentar

Terci de ovăz cu semințe de chia și banane (adaugă miere dacă banana nu este suficient de dulce)
Orez, fasole, porumb, măsline și conopidă la abur cu castraveți la oțet
Ananas cu nuci
Smoothie din banană, afine, ghimbir și suc de lămâie

Pentru mai multe idei de mese, descarcă gratuit planul alimentar pentru toamnă. Dacă vrei un plan alimentar și nu îl găsești pe site, scrie-mi la nutritie@tincutanitu.ro și îl voi crea pentru tine.

Ierburi aromatice și condimente

Era să uit de ierburi și condimente. Mulți vorbesc despre beneficiile pe care le au aceste condimente: ghimbir, turmeric, busuioc, coriandru, scorțișoară. Ierburile aromatice și condimentele au puține calorii și accentuează savoarea unui fel de mâncare. Așa că le-aș adăuga și pe acestea pe lista superalimentelor pentru slăbit.

Personal mănânc scorțișoară în fiecare dimineață și mă simt excelent. Nu știu dacă e neapărat de la scorțișoară sau așa mi-e felul, dar cine sunt să contest avalanșa de energie pe care o am?!

Recomandările mele sunt bazate în principal pe surse vegetale, dar poți adăuga alimente de origine animală. Doar că asigură-te că provin din surse de încredere și consumă-le mai rar. Cele mai bune superalimente pentru slăbit sunt acelea pe care le consumi cu plăcere și îți țin de foame mult timp.

Tu ce superalimente consumi în fiecare zi?

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu