carte

Cum să îţi Schimbi Atitudinea şi să Slăbeşti

neuroni, activitate cerebrala

Dacă ar fi posibil să experimentezi modul în care văd lucrurile oamenii care obţin întotdeauna tot ce îşi propun, nici nu ar mai fi nevoie să te forţezi pentru a-ţi schimbi atitudinea. E greu să explici în cuvinte cum stă treaba cu atitudinea, mentalitatea, perspectiva. Voi explica pe scurt ideea de atitudine câștigătoare pentru a-ţi arăta cam ce se întâmplă în mintea cuiva care este setat pe obţinerea succesului, indiferent de domeniu, dar aplicat de această dată pe obținerea greutății optime.

Singura cerinţă pe care o am este să citeşti cu mintea deschisă. Pentru câteva minute, nu mai fi tu. Fii ca şi cum e prima dată când înveţi să gândeşti. Ştiu că nu ne învaţă nimeni cum să gândim, ci devenim subiecţii condiţionării sociale care impune o anumită direcţie de gândire. Mintea face parte din unicitatea noastră. Însă poţi oricând aborda o situaţie din altă perspectivă.

Acţiunile noastre sunt fie bazate pe impuls, fie pe premeditare. În orice instanţă, îţi foloseşti gândurile şi experienţa pentru a obţine cel mai bun rezultat. Chiar şi atunci când faci alegeri bazate pe impuls, tot ai timp o fracţiune de secundă să treci în revistă câteva lucruri. Astfel că modul în care gândeşti afectează fiecare acţiune pe care o întreprinzi.

Cum îţi poţi schimba atitudinea ca să slăbeşti?
E nevoie de efort din partea ta pentru a obţine ce îţi doreşti. Însă este suficient să conştientizezi că vrei să slăbeşti cu adevărat şi apoi să nu devii obsedat de acest aspect al vieţii tale. Ia lucrurile treptat aşa cum simţi. Dacă nu simţi că te-ai descurca prea bine schimbând totul deodată, nu o face.

Iată ce am descoperit că funcţionează atunci când pui în aplicare un plan de slăbit:

Nimic nu este interzis. Deşi vei întâlni liste cu alimente nerecomandate, acestea nu sunt niciodată interzise pentru că eşti liber să alegi. Eşti liber să faci decizii pe cont propriu. Nu te simţi confortabil renunţând la sucuri? Nu vrei să renunţi la dulciuri sau fast-food? Tu alegi. Nimeni nu îţi va interzice nimic atunci când vine vorba de slăbit, dar nici nu va face nimeni treaba pentru tine. Tu eşti cel care alege.

Concentrează-te pe ceea ce poţi obţine. Ai mai multe şanse să te simţi împlinit şi să îţi doreşti să continui atunci când obţii ceea ce îţi propui. Astfel că stabileşte-ţi praguri pe care să le treci, la finalul cărora te poţi chiar recompensa (de preferat cu altceva în afară de alimente sau băuturi).

Cântarul este doar un instrument. Foloseşte-l ca atare. Nu este relevant decât pentru a-ţi observa corpul. Cântarul nu îţi spune că astăzi te simţi mai bine sau mai rău. Nu îţi spune să ai sau nu încredere în tine. Tu eşti cel care decide cum te simţi.

Identifică gândurile care te ţin pe loc. Ori de câte ori observi un gând negativ, observă-l şi lasă-l să treacă. Nu lăsa astfel de gânduri să te influenţeze. Tot tu eşti cel care alege să dea sau nu curs gândurilor negative.

Concentrează-te pe pozitiv. Când te trezeşti, fă în aşa fel încât primul tău gând să fie unul pozitiv. Poate că nu vei fi fericit sau entuziasmat în fiecare zi, dar e suficient să gândeşti că eşti fericit şi entuziasmat pentru a transpune acele gânduri în realitate. Tot aici poţi învăţa să îţi foloseşti mintea în avantajul tău. Ori de câte ori urmează să faci ceva ce nu îţi place (exerciţii fizice, curăţenie, cursuri etc.), fă lucrul respectiv fără a te mai gândi cât de mult durează, cât de greu este sau cât mai este până se termină. Fii prezent în acel moment, savurând o nouă provocare. Timpul oricum trece şi activitatea respectivă se va termina. Măcar rămâi cu ceva după ce se termină.

Respiră. Există momente în viaţă care ne copleşesc. Simţi că nu ştii ce să mai faci? Te simţi pierdut? Eşti dezamăgit? Ia o pauză şi respiră. Concentrează-ţi atenţia pe respiraţie. Observă cum atunci când inspiri, abdomenul ţi se umflă şi când expiri, aerul este eliberat. Urmăreşte firul respiraţiei. Vizualizează cum aerul îţi pătrunde prin nări şi se mişcă prin tot corpul, oxigenându-l. Vei vedea că lucrurile sunt mai clare şi stii încotro te îndrepţi.

Cam asta ar fi în mare strategia mea. Astfel reuşesc să îmi eliberez mintea şi să nu mai iau în considerare toate lucrurile mărunte de zi cu zi. Aşa îţi schimbi atitudinea. Priveşti lucrurile din alte perspective şi te provoci în fiecare moment. Fă totul exact aşa cum vrei să îţi fie viaţa şi nu aştepta ca timpul să treacă.

Descoperă mai multe moduri de a-ți folosi mintea. Citește cartea Vrei să slăbești și treci la următoarea etapă.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu