Sfaturi

Cum să nu te Îngrași de Sărbători – 2 Sfaturi Esențiale

ingrasare de sarbatori, cum sa slabesti, cum sa te mentii

E un mit cum că de sărbători e musai să te îngrași. Sărbătorile nu țin o veșnicie. Uneori parcă trec cam prea repede pentru gustul nostru. Alteori, sărbătorile te pot lăsa cu câteva kilograme în plus. Sau poate îți răpesc din energia pe care o dozai cu atâta grijă.

Dacă vrei mai multă energie și vrei să afli cum să nu te îngrași de sărbători, citește mai departe.

Motive pentru care te îngrași de sărbători

Cum suntem toți diferiți, este și normal să existe diverse cauze ale acumulării de kilograme în plus.

 • Deshidratarea
 • Consumul insuficient de fibre
 • Dulciurile în exces
 • Mâncărurile grase
 • Mâncatul constant
 • Consumul de alcool și suc
 • Lipsa de mișcare

Sărbătorile par a deschide o poartă către desfătare și neglijență. E ca și cum dacă e sărbătoare nu mai ai nevoie de apă, de nutrienți, de mișcare. Viața este bazată pe mișcare. Energia care circulă prin noi, energia pe care o emanăm și tot ce suntem – toate acestea au nevoie de hrană. Cum faci să îți menții stilul de viață pe perioada sărbătorilor? Sau cum să îl schimbi pentru a trece de această perioadă cu mai puține kilograme sau cu același număr de kilograme?

(Când vorbesc de scăderea în greutate nu mă refer doar la numărul de pe cântar. Procentul de grăsime este cel pe care ne concentrăm. Sfaturile, strategiile și trucurile pe care le împart cu tine țintesc stratul de grăsime. De asta multe diete te fac să crezi că ai slăbit, când de fapt au eliminat doar glicogenul din mușchi, apa în exces și conținutul intestinelor. Partea mai tristă este că te chinui degeaba cu dietele minune pentru că revii imediat la aceeași greutate. Uneori mai mare în caz că îți vine minunata idee să o mai ții o dată.)

Cum slăbești și cum te menții de sărbători?

Ca sfaturi generale:

 • bea suficientă apă
 • consumă fibre
 • nu mânca între mese
 • limitează mâncărurile grase
 • mănâncă legumele mai întâi

Sfaturi esențiale pentru a te menține de sărbători:

 1. Consumă mai multe fibre.
 2. Mișcă-te în continuu.

Ți se par prea cunoscute aceste sfaturi? Crezi că nu ai șanse să te ții de ele când vin sărbătorile? Revin la ideea de mai devreme: Sărbătorile par avea o superputere secretă – aceea de a te face să uiți de tine și obiceiurile sănătoase pe care le ai. Ar fi minunat ca de sărbători să punem pauză vieții, să ne distrăm și să o reluăm de unde a rămas, nu?

Sărbătorile nu sunt o scuză pentru a te abandona și a exagera. Ele reprezintă momentele în care petreci mai mult timp cu cei dragi, te relaxezi, te răsfeți și poate vizitezi locuri noi, îți faci prieteni noi, înveți ceva sau te bucuri de un film în liniște.

Dar dacă ți-aș spune că există un mod de a te bucura de sărbători și a simți că trăiești din plin înainte de, după și pe durata acestora?

Vrei să slăbești 1-2 kilograme până vin sărbătorile? Vrei mai multă energie pe toată durata acestora? Vrei să te menții în timp ce te bucuri de mesele tradiționale? Atunci aruncă o privire pe Strategia de Menținere pentru Sărbători.

Strategia de menținere pentru sărbători

Există o strategie pe care am creat-o pentru tine. Strategia de Menținere pentru Sărbători funcționează în 3 etape:

 • pregătirea înainte de sărbători cu alimente proaspete pline de nutrienți
 • aplicarea unor trucuri ușor de urmat pentru a preveni distrugerea echilibrului pe durata sărbătorilor
 • revenirea în formă și revitalizarea după sărbători

Privește strategia ca pe o vacanță în 3 pași. Îți faci bagajele, te bucuri de destinație și te întorci acasă – nivelul de energie rămâne același și uneori crește. Nu există o baghetă magică pe care să o folosești pentru a rămâne sau a fi mereu în formă. Dar aceste trucuri cu siguranță vor scoate la iveală magia din interiorul tău. Pentru că tu ești bagheta magică (dacă ar exista una).

Așa că obține ce vrei ca să te poți concentra pe a obține mai mult din ceea ce meriți.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu