Nutriție și Stil de viață

Cum te menții după dietă

Ai slăbit și vrei să te menții? Vrei să știi cum să nu te mai îngrași după dietă? Am ales termenul „dietă” pentru că este la modă să spui țin o dietă în loc de sunt în proces de schimbare a stilului de viață. Toți vor ști despre ce vorbești atunci când spui că ții o dietă sau ești la dietă. În acest articol vei afla 2 strategii testate pe care să le folosești pentru a te menține după dietă.

Multă lume are impresia că nu se prea vorbește despre menținerea după dietă. Eu cred că există trimiteri subtile către menținere atunci când așteptarea de a-ți atinge greutatea propusă se îndeplinește prin schimbarea stilului de viață. Așa că menținerea este de multe ori inclusă în dietă. Alteori, menținerea nu face parte din dietă pentru că dieta respectivă nu promite decât pierderea unui anumit număr de kilograme.

În mod evident, menținerea intră în discuție numai atunci când pierderea în greutate are loc într-un mediu controlat. Înțeleg că nu vrei să vizualizezi ce se întâmplă după o dietă, ci doar să experimentezi euforia de a fi dus-o până la capăt sau de a fi slăbit chiar și 1 kilogram (care poate fi doar o parte din glicogenul stocat).

Vizualizarea perioadei de după scăderea în greutate te va ajuta să îți formezi așteptări realiste.

Pentru a te menține după dietă ai nevoie de sfaturi practice și nu de teorii. Așa că îți propun să pui în aplicare aceste 2 strategii înainte de a te apuca să slăbești.

Spune NU Înfometării

Nu e nimic rău în a simți o ușoară senzație de foame. Asta îți arată că organismul tău încă funcționează corespunzător. Dacă simți foame în mod permanent sau deloc, atunci îți poți ridica unele semne de întrebare.

Reducerea drastică a cantității de energie pe care o primești din mâncare, mai mult de câteva zile, va duce inevitabil la încetinirea funcțiilor organismului. Odată terminată dieta de înfometare, organismul tău are nevoie de o perioadă de acomodare, timp în care va reveni la greutatea inițială. În același timp, corpul va stoca o parte din alimentele pe care le consumi după dietă pentru a fi pregătit pentru o nouă perioadă de înfometare.

De asemenea, atunci când mănânci prea puțin, nu renunți doar la calorii, ci și la nutrienți valoroși. În prezența unui deficit nutrițional, vei observa fie probleme de sănătate, fie semnale transmise de hormoni, precum poftele.

Dacă nu știi cum arată un plan alimentar echilibrat, descarcă gratuit Planul alimentar de Iarnă 1 zi. După ce descarci planul alimentar, revino pentru a doua strategie.

Ai Răbdare/Perseverează

Cu mult înainte de începerea unui program de slăbit, e util să îți stabilești un scop. Deși te ajută să spui că vrei să slăbești, de exemplu, 5 kilograme, pe termen lung te ajută să alegi altfel de scopuri (precum urcarea unui anumit număr de trepte fără a mai gâfâi). Dacă îți propui doar să atingi o anumită greutate, vei aștepta cu nerăbdare ziua finală pentru a reveni la vechile obiceiuri și la alimentele care te-au adus în această situație.

Tot înainte de începerea unei diete, trebuie să te pregătești pentru perseverență. Să ai răbdare și să continui în ciuda unor rezultate nefavorabile sau a unei perioade mai îndelungate de timp – aceasta este atitudinea câștigătoare.

După terminarea unui program de slăbit, trebuie să urmezi regulile generale ale acelui program, măcar o perioadă egală cu dieta în sine. Greutatea poate crește puțin în această parte a programului, însă se va stabiliza acolo unde corpul se simte mai bine. Acesta este unul din motivele pentru care nu ar trebui să permiți cântarului să îți spună cum te simți. Cântarul este un instrument pe care îl poți folosi pentru a-ți atinge scopurile și a te menține. În schimb, permite corpului tău să îți trimită semnalele corecte.

Dacă ești în căutarea unei diete care te ajută să slăbești rapid, atunci vei face cunoștință cu efectul yo-yo. Acest efect descrie exact revenirea la greutatea inițială după eforturile depuse pentru a schimba numărul de pe cântar. Chiar vrei să depui eforturi inutile doar pentru câteva secunde de plăcere vizuală? Pune în aplicare strategiile de mai sus și vei avea șanse mari de a te menține după dietă.

Dacă te-ai săturat de diete la modă, de promisiuni deșarte și de sfaturi care par a fi prea generale pentru nevoile tale, alege Sesiunea de descoperire. Hai să vorbim despre tine, despre nevoile și dorințele tale; hai să descoperim împreună drumul tău personalizat către scăderea în greutate și menținerea permanentă.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu