Sfaturi

De ce e greu să Slăbești fară Motivație?

motivatie pentru slabit

Slăbitul este considerat a fi un proces greu. Să spunem că o persoană își vede de viață liniștită având câteva kilograme în plus. La un moment dat, începe să simtă că nu mai merge așa și ar trebui să slăbească. Corpul deja își activează mecanismele de apărare pentru că știe că va urma o perioadă de înfometare și de privări alimentare. Asta doar pentru că aude în stânga și în dreapta persoane care se plâng că nu pot slăbi sau că este un chin să treci prin așa ceva.

Nu vreau să diminuez importanța acestui proces pentru că există un sâmbure de adevăr legat de dificultatea slăbitului. Însă, vreau să înțelegi un lucru:

Un proces ți se va părea greu sau ușor în funcție de ceea ce crezi despre acesta. Dacă ceva ți se pare greu, mai degrabă nu te avânți. Dacă ți se pare greu, în sensul de provocare, atunci testează-ți reziliența.

Îți vorbesc din proprie experiență când spun că slăbitul este ușor. Într-adevăr, este un proces complex care necesită timp și răbdare, dar în esență nu este greu să îți atingi scopurile propuse.

Chiar vrei să slăbești?

Dacă răspunsul tău este NU, atunci nici nu are rost să îți mai încarci mintea cu așa ceva. În schimb, dacă răspunsul tău este DA, atunci mă întreb de ce oare ai mai avea nevoie de motivație?

Simplul fapt că îți dorești să slăbești ar trebui să fie motivație în sine.

Pe de altă parte, înțeleg că există o serie de obstacole ce trebuie depășite. Pentru a le depăși trebuie în primul rând să le identifici. Iată câteva din obstacolele care te împiedică să slăbești:

Nu știi ce să faci pentru a slăbi

Abundența de informații cu privire la slăbit este uluitoare. Mintea îți este continuu bombardată cu diete, planuri de slăbit, trucuri pentru slăbit, povești de succes. Aproape că te simți ca și cum ai slăbit deja. Vrei să încerci o anumită dietă, dar alta pare mai eficientă. Și nu le poți încerca pe toate pentru că nu ai când. Așa că, alegi să nu faci nimic pentru că ai prea multe informații și prea multe strategii de slăbit.

Ca atunci când vreau să parchez mașina într-o parcare mare, goală. Îmi ia câteva minute să mă decid ce loc de parcare să aleg. Dacă ar fi doar unul, aș parca acolo și mi-aș vedea de treabă.

Nu ai certitudinea că vei obține rezultate

Să revenim la poveștile de succes. În interiorul tău știi deja că suntem diferiți. O strategie sau un plan alimentar pot funcționa pentru o persoană, dar pot foarte bine să nu dea niciun rezultat pentru altcineva. Deși nu o spui cu voce tare, te întrebi dacă nu cumva acea strategie îți va aduce zero rezultate. Iar dacă este așa, ce rost are să te mai apuci de slăbit? Ai urma un plan cu alimente proaspete și ți-ai schimba obiceiurile chiar dacă nu ai vedea rezultate imediat?

Acum, crezi că toate aceste obstacole au legătură cu motivația? De-a lungul timpului, m-am tot întrebat care este rolul motivației în toată ecuația slăbitului. Am descoperit că motivația nu este cea mai importantă parte a procesului de slăbit. Motivația este secundară mai multor aspecte. Cheia succesului pentru cei ce vor să slăbească este schimbarea perspectivei. Devino o persoană ocupată și apoi distrează-te, relaxează-te și bucură-te că faci ceea ce îți place.

Gândește-te că slăbitul este greu numai dacă vrei să te simți o persoană puternică, o persoană care își testează limitele.

Tu cum abordezi un program de slăbit? Te apuci de treabă sau îți ia câteva zile să te mobilizezi? Hai să vorbim despre asta. Programează-ți sesiunea gratuită de descoperire!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu