Salutări, Aventurier în lumea Nutriției!

Mă bucur că ești aici! Pe acest site începe călătoria ta către o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Povestea mea

Am fost în căutarea unui scop ani întregi. Nu puteam trăi fără a ști care este scopul meu esențial. Căutam mereu ocazii de a ieși din plictiseală și dintr-o lipsă acută de direcție. Am încercat câte puțin din fiecare.

Am început să scriu și m-am îndrăgostit de cuvinte. Am învățat engleza și m-am bucurat că pot interacționa cu mai mulți oameni. Am învățat nutriție și mi-am dat seama că îmi place să creez planuri alimentare. Am descoperit meditația și m-am îndrăgostit din nou.

Totuși încă lipsea ceva. Nu știam ce vreau să transmit. Misiunea mea era o continuă căutare. Mă gândeam la viața eternă; nu acceptam că viața asta este finită. Apoi, perspectiva mea s-a schimbat radical. M-am trezit. Mi-am dat seama că trăisem într-un vis … un vis real ce mă ținea prizonieră în gânduri care nu își aveau rostul.

Visul

Deși acum îi ajut pe oameni să aibă un stil de viață sănătos, știu cum este să te lupți cu kilogramele în plus. Știu cum este să nu ceri ajutor considerând că vei obține pe cont propriu ceea ce îți dorești la un moment dat. Știu cum este să te simți captiv într-un corp, o minte și o lume care pare că te respinge. Ani de zile, această luptă mi-a umbrit întreaga existență.

Mă trezeam cu o lipsă totală de dorință. Nu îmi plăcea să interacționez cu alții pentru că îmi imaginam că vor râde de mine, așa cum au făcut-o alții înainte. Oamenii aruncă vorbe uneori doar pentru că au ei o zi proastă. Mi-a luat ceva timp să înțeleg asta. Totuși, pe vremea aceea, am ales să mă izolez de restul lumii. Eram furioasă și concentrată pe a scăpa de kilogramele în plus. Îmi doream atât de mult să fiu slabă, încrezătoare și nu mă gândeam la nimic altceva. Energia mea era îndreptată numai în acea zonă. Îmi imaginam că sunt slabă, dar nu știam cum să ajung acolo. Singura soluție la îndemână părea înfometarea.

Nu am cerut niciodată ajutorul de care aveam atâta nevoie. Comentariile răutăcioase încă răsunau în mintea mea spunând că nimeni nu mă va lua în serios. Mă comparam mereu cu ceilalți, îmi doream iubire, atenție și haine care să îmi vină (deși le aveam pe toate fără să îmi dau seama). Cel mai bun mod de a-mi descrie starea – mă simțeam goală pe dinăuntru, fără speranță, pierdută și incredibil de tristă. Așa că știu cât de dureros poate fi.

M-am confruntat și cu pierderea unor persoane dragi mie, așa cum o facem cu toții poate mai des decât ar trebui. Obișnuiam să adorm plângând atunci când amintirile mă loveau precum o cascadă ușor înghețată. Nu îmi puteam imagina viața fără oamenii pe care îi iubesc. Încă nu acceptam efemeritatea vieții așa cum o știm. Dar, apoi, ceva s-a întâmplat. Am început să mă trezesc …

Trezirea

Mi-a luat ceva timp să mă trezesc. Deși mi-ar plăcea să spun că a existat un anumit moment care mi-a dat o palmă imaginară peste ochi, ceea ce m-a trezit a fost călătoria în care am pornit acum mulți ani. Momentele cheie în care am fost conștientă de ceea ce se întâmplă, momentele de observație și de sinceritate față de mine însămi. Aceste momente pe care le-am îmbrățișat fără să pun întrebări fără răspuns.

Așa că acum știu cum este să te afli pe partea cealaltă. Să am încredere în mine, să aleg ceea ce mă pasionează și să exist într-o lume în care mă trezesc cu zâmbetul pe buze, gândindu-mă la cât de minunată este această nouă zi doar pentru simplul motiv că începe. Noaptea, când mă bag în pat, mă simt împlinită și entuziasmată de tot ce am învățat și experimentat.

Cea mai bună parte este că nu trebuie să mă mai ascund. Acum pot vorbi liber cu ceilalți pentru că am multe de spus. Sunt liberă în sfârșit să îmi urmez visurile și să mă bucur de efemeritatea unei vieți extraordinare.

Am învățat cele mai importante aptitudini pentru a avea o existență semnificativă pe pământ. Amintirile celor dragi au devenit parte din mine. Nu le mai privesc de departe precum un spectator. Plâng când sfârșitul este trist, dar sunt recunoscătoare în același timp. Sunt recunoscătoare că am trăit împreună chiar și un moment fugar.

Vreau această viață pentru toată lumea! Acesta este motivul pentru care fac ceea ce fac. Deși o parte din mine consideră că mă deschid prea mult, adevărul este că iubesc să îi ajut pe toți cei care vor să trăiască o viață extraordinară pentru a lăsa frica să mă oprească.

Misiunea mea

Te ajut să ai un stil de viață sănătos pentru a avea mai multă energie, mai mult timp liber și a deveni un exemplu pentru tine și ceilalți. Împreună, adoptăm cele mai eficiente și rapide strategii pentru a trăi mai mult, mai sănătos și mai fericit.

Filosofia nutrițională și de viață

Alimentație proaspătă, predominant bazată pe plante, stil de viață echilibrat și o mentalitate liberă.

Susțin cu tărie că alimentația proaspătă, bogată în nutrienți, îmbrățișarea unui stil de viață relaxat și semnificativ prin citit, meditație, eliminarea limitelor și trezirea prin schimbarea perspectivei sunt aptitudini pe care ar trebui să le deținem cu toții. Atunci când înveți aceste aptitudini vei duce o viață fericită fără regrete la sfârșit.

Viața este prea scurtă pentru a o petrece căutând continuu un scop măreț. Aș fi onorată să îți fiu alături în această aventură nutrițională și de schimbare a perspectivei. Eu sunt Tincuța, ghidul tău către un stil de viață liber.

Pe acest site vei găsi:

Dacă îți pot fi de folos, te rog să îmi scrii la nutritie@tincutanitu.ro sau pe facebook.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter