Sfaturi

Foloseşte apa aromată pentru detoxifiere

Ce înseamnă de fapt detoxifiere ?
Detoxifierea nu este o metodă de a slăbi, ci este un proces de eliminare a toxinelor acumulate zi de zi. Corpul tău ştie să facă asta de unul singur numai că îi poţi îngreuna sarcina dacă îl agresezi (prin alimente procesate, prin produse de curăţare ce penetrează stratul protector al pielii, prin cosmetice pline de chimicale).

Jillian Michaels, renumită antrenoare de fitness, recomandă apă aromată pentru detoxifiere. Iată şi unul din modurile de preparare a acestei ape care poate elimina excesul de apă din corp:

Ingrediente:
1500 ml apă
1 lingură suc de merişoare (fără zahăr adăugat, varianta simplă, bio, pură)
2 linguri suc de lămâie
1 pliculeţ ceai de rădăcină de păpădie

Ingredientele se combină şi apa rezultată se bea pe parcursul unei zile, păstrând pliculeţul de ceai în apă. Jillian recomandă consumarea acestui amestec în fiecare zi, timp de 7 zile (nu poţi folosi apa preparată şi în ziua următoare, fiind nevoie de apă proaspăt preparată în fiecare zi).

Poţi încerca şi alte variante mai simple de apă aromată, de exemplu apă cu felii de castravete, apă cu felii de grefă sau orice altă combinaţie îţi este pe plac. Ideea de bază este să bei apă, transformând acest ritual într-un obicei sănătos şi plăcut.

Oricum, din punctul meu de vedere, dacă mănânci în continuare alimente fără nutrienţi, non-alimente, alimente procesate, toxice, atunci efectele apei sunt practic inexistente. Aşadar, ajută-ţi organismul să îşi reia funcţiile şi să restarteze procesul de detoxifiere.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu