Reţete

Hummus (pastă de năut)

Nu e chiar reţeta tradiţională, însă este la fel de gustoasă.

Bogat în Vitamina A, vitamina C, fier, calciu şi potasiu, poţi consuma hummus-ul cu pâine, lipie, salată, roşii şi în orice altă combinaţie îţi doreşti în funcţie de gusturi.

 

Hummus

Printează Reţetă
Porţii: 10 Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente

  • 240 g năut fiert (am folosit năut din conservă)
  • 1 lingură seminte de susan
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă piper
  • 1/4 linguriţă sare

Instrucţiuni

1

Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă până la omogenizare.

2

Nu este nicio problemă dacă nu ai blender. Pasează totul cu o furculiţă şi amestecă bine.

3

Deasupra poţi pune pătrunjel sau salată verde tocată mărunt.

Valori nutriționale

PER PORŢIE: Energie: 103 kcal // Proteine: 6 g // Lipide: 2 g // Glucide: 16 g din care zaharuri 2 g // Fibre: 4 g // Sodiu: 9 mg

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu