Nutriție și Stil de viață

Idei de prânz sub 350 kcal

pauza de masa, masa de pranz, ide de mese, plan alimentar

Unul din lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul anilor, legat de alimentație, este să te limitezi la simplitate.

Cu cât un fel de mâncare este mai simplu, cu atât vei deține mai mult control asupra acestuia.

Plus, vei descoperi că te vei simți mai sătul. Corpul tău va reuși să identifice fiecare nutrient în parte. Astfel, alimentele vor fi digerate mai ușor și nutrienții absorbiți cu mai multă eficacitate.

Simplitatea îți permite să te bucuri de mai mult timp liber pentru că nu trebuie să urmezi rețete complicate. De asemenea, vei economisi calorii pe care le poți consuma mai târziu din alte alimente sau pe care le poți folosi pe post de deficit în caz că vrei să slăbești.

Alimente care se combină cu prânzul

Prânzul este pentru multă lume acel moment în care au nevoie de o doză de energie. Masa de prânz te poate prinde pe fugă (cu excepția sfârșitului de săptămână sau a turelor). Filosofia mea nutrițională este predominant bazată pe plante/alimente de origine vegetală.

Deși, recomand carnea, ouăle și lactatele, le recomand în cantități mai reduse și consumate mai rar. Pentru aceia dintre voi care nu puteți concepe o zi fără carne, recomand consumul alimentelor de origine animală o dată pe zi. Dacă vrei să treci la nivelul următor, alege să consumi alimentele de origine animală de 1-2 ori pe săptămână (pentru fiecare grupă alimentară în parte).

Acum că am stabilit acest aspect, hai să trecem la ideile de prânz.

Cea mai bună combinație pe care o recomand din proprie experiență pentru masa de prânz este: leguminoase (fasole, mazăre, linte, năut) cu cereale integrale și legume. La acestea, poți adăuga măsline, avocado, tofu, brânză proaspătă, telemea, parmezan, suc de lămâie, ulei de măsline, dressing, semințe, nuci.

Idei de prânz sub 350 kcal

349 kcal – 120 g fasole boabe (fiartă cu sare), 100 g orez (fiert), 80 g salată iceberg, 100 g ardei gras roșu, 3 măsline kalamata

339 kcal – 100 g piept de curcan (la cuptor), 100 g salată romană, 100 g ridichi, 1 linguriță ulei de măsline, 15 ml suc de lămâie, 80 g cușcuș (fiert)

346 kcal – 100 g orez (fiert), 120 g mazăre (fiartă și pasată), 100 g tofu, 100 g sfeclă roșie (la cuptor sau fiartă)

327 kcal – 120 g linte (fiartă), 50 g sos de roșii, 100 g paste integrale, 1 lingură parmezan (ras)

347 kcal – 150 g piept de curcan, 120 g mămăligă, 100 g varză roșie murată

Alimentele pe care le consumi sunt importante pentru nivelul tău de energie și pentru digestie. Dar, la fel de important este și modul în care consumi aceste alimente. Mestecă alimentele și nu te grăbi. Dacă tot ți-ai luat pauză de masă, bucură-te de ea. Mâncatul conștient te va scăpa de episoadele în care simți că îți este foarte foame și de disconfort digestiv.

Aceste idei de prânz sunt suficiente pentru o întreagă săptămână. Care este combinația ta preferată?

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu