Reţete

Salsa proaspătă – Pico de gallo

Inspirată din bucătăria mexicană, această salsa proaspătă poate fi mâncată ca atare sau ca garnitură la aproape orice.

Este ideală pentru cei care țin post, în combinație cu un cartof copt, fasole și porumb. Combinațiile sunt nelimitate, în funcție de ce îți place să mănânci. Partea mai interesantă este că poți prepara o cantitate mare într-un timp relativ scurt.

Pe lângă versatilitate și rapiditate, această rețetă de salsa îți îmbunătățește meniul zilnic cu o mulțime de nutrienți proaspeți, printre care vitamina A, vitamina C și vitamina K. Ca minerale, potasiul și fierul sunt prezente în cantități mari în această salsa rapidă și delicioasă.

Vrei mai multe rețete asemănătoare? Înscrie-te la newsletter pentru a primi notificări de fiecare dată când postez o rețetă nouă.

Rețetă Salsa proaspătă – Pico de gallo

Printează Reţetă
Porţii: 4 Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente

  • 13 roșii roma
  • 2 cepe roșii, mici
  • 3 fire pătrunjel
  • 2 ardei iuți, jalapenos
  • 1 cățel de usturoi, mare
  • 2 lămâi

Instrucţiuni

1

Scoate cotorul roșiilor și semințele roșiilor. Taie pulpa cuburi. (Păstrează resturile dacă vrei să faci o supă de legume mai târziu.)

2

Taie ceapa cuburi.

3

Toacă pătrunjelul.

4

Scoate semințele de la ardei și taie-i cuburi.

5

Dă usturoiul pe răzătoare.

6

Adaugă sucul de la 2 lămâi.

7

Amestecă.

8

Păstrează la frigider în borcane de sticlă.

Valori nutriționale

PER PORŢIE Energie: 78.8 kcal // Proteine: 3.3 g // Lipide: 0.7 g // Carbohidrați: 17.9 g // Fibre: 4.4 g // Sodiu: 18 mg

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Scrie un comentariu